قطعات صنعتی در طول سرویس دهی همواره در معرض انواع مکانیزمهای تخریب مثل خوردگی، اکسیداسیون، سایش و . . . قرارمی گیرند که باعث کاهش عمر کاری آنها می شود. به عنوان مثال هایی از این قطعات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع شیرها، مخازن، لوله، فلنج، پمپ ها و . . . درصنایع نفت گاز و پتروشیمی.
  • غلتک های نورد، خطوط انتقال مواد،تقسیم کننده ها، پره فن های غبارگیر  و . .. در صنایع فولاد.
  • آسیاب ها، سنگ شکن ها غلتک ها و صفحات زیر آنها و خطوط انتقال مواد در صنایع سیمان و مواد معدنی
  • ناخن های تجهیزات راه سازی مثل بیل های مکانیکی، لودرها و . . .

برای جلوگیری از این موضوع چنین قطعاتی نیاز به عملیات سطحی یا (Surfacing) دارند. به طور خلاصه عملیات سطحی عبارتست از رسوب دادن یک ماده بر سطح یک قطعه با هدف بازگشت به ابعاد اولیه یا ایجاد خواص ویژه در سطح قطعه.رسوب دادن به وسیله جوشکاری قوسی یکی از روش های اجرای این عملیات است. درصورتی که هدف بازگشت به ابعاد اولیه باشد عملیات مورد نظر بازسازی (Build up) نامیده می شود که در آن خواص لایه رسوب داده شده اغلب مشابه با خواص فلز قطعه کار است. اگر هدف ایجاد خواص ویژه در سطح باشد بسته به خاصیت ایجاد شده نامگذاری متفاوت است. مثلا افزایش جوشپذیری سطح که لایه دادن (Buttering) نامیده می شود. افزایش مقاومت به خوردگی که روکش کاری (Cladding) می باشد و افزایش مقاومت به سایش که سخت پوشکاری (Hardfacing) نامیده می شود.

به طور کلی عملیات سطحی دارای مزایایی به شرح ذیل است:

  • امکان بازسازی قطعات فرسوده و مستهلک
  • صرفه جویی در آلیاژھای گران قیمت به دلیل استفاده آلیاژ بصورت لایه در سطح که دیگر نیازی به ساختن کل قطعه از آلیاژ مربوطه نمی باشد.
  •  بکارگیری دامنه وسیعی از آلیاژھا با کاربردھای متفاوت
  • توانایی بالا بردن خواص آلیاژ از طریق بھینه سازی ساختاری و ایجاد ترکیب ھای خاص در آن
  • در دسترس بودن و قابلیت انجام آسان و سریع
  • پایین بودن ھزینه تولید
  • افزایش زمان کارکرد سیستم با توقف تعمیر پایین

مزایای فوق موجب گردیده که اکثر صنایع به دریافت خدمات از این روش روی آورند که این امر منجر به توسعه و رشد سریع آن شده است. از میان روشهای عملیات سطحی بیان شده، Cladding و Hardfacing دارای کاربرد بیشتری می باشند.

عمده آلیاژهای مورد استفاده در Cladding گروه های Stainless Steel و آلیاژهای پایه نیکل و پایه کبالت می باشند. و عمده آلیاژهای مورد استفاده در عملیات Hardfacing آلیاژهای پر کرم و کربن با ساختار میکروسکوپی کرم کارباید و آلیاژهای تنگستن کارباید می باشند.

سختکاری به روش جوشکاری چگونه است؟

سختکاری سطحی به روش جوشکاری، موجب ایجاد لایه ای ضخیم (1تا 10 میلیمتر)، متراکم، مقاوم به سایش و دارای اتصالی محکم با سطح زیرین خود می شود. برای این منظور روش های مختلف جوشکاری می توانند مورد استفاده قرار گیرند، همانند MIG، TIG، PTA، SAW  و MMA. به طور کلی طیف بسیار گسترده ای از مواد جهت پوشش دهی می تواند مورد استفاده قرار گیرد که شامل آلیاژهای پایه کبالت (Stellite)، فولادهای مارتنزیتی و تندبر، آلیاژهای پایه نیکل و کاربیدهای سرامیکی از جمله WC-Co است. پس از انجام رسوب دهی سطح با هر روشی، انجام عملیات پرداخت سطح بسیار ضروری است و باید صورت گیرد.

شرکت بهسازان پوشش آتروپات با در اختیار داشتن پیشرفته ترین دستگاه تیگ تخصصی آماده ارایه کلیه خدمات فنی مهندسی جوشکاری می باشد. در این مجموعه با استفاده از بهترین دستگاه تیگ تخصصی کمپو قطعاتی همچون آلومینیوم، استنلس استیل، چدن و نیکل قابل جوشکاری می باشند. همچنین این شرکت با در اختیار داشتن تیم طراحی صنعتی آماده طراحی قطعات صنعتی مطابق با نیاز مشتریان از جنس آلومینیوم و استنلس استیل می باشد. جهت انجام این خدمات شما می توانید از طریق برگه تماس با ما در ارتباط باشد.

استنلس استیل الکترود جوشکاری ترک گرم تنه کار آلومینیوم جوشکاری جوشکاریCo2 جوشکاری Co2 جوشکاری آرگون جوشکاری استنلس استیل جوشکاری استیل جوشکاری تیگ جوشکاری ذوبی جوشکاری فولاد جوشکاری میگ مگ حوضچه جوش خمیر قلع خمیر لحیم خواص سایشی راندمان ذوب روغن لحیم آلومینیوم روغن لحیم استیل روغن لحیم صنعتی ریزساختار فلز جوش زرد جوش آلومینیوم سیم جوش نانو عمق نفوذ جوش فلاکس فعال سطح فلز جوش فلکس لحیم آلومینیوم فولاد زنگ نزن فیلر جوشکاری تیگ لحیم آلومینیوم لحیم استیل لحیم کاری متالورژی جوش متالورژی جوشکاری مذاب گلوله ای مقاومت ضربه پذیری نرخ ذوب نرخ رسوب پودر تنه کار پودر زرد جوش پوشش نانو ژل جوشکاری تیگ ژل نانو تیگ